loading...

Egy férfit visszautasított egy gazdag ember lánya, mert nem volt elég pénze. 10 év elteltével találkoztak újra

loading...

Tanulságos történet, amit mindenkinek kötelező elolvasnia!
Amikor fiatalabb voltam főként a jóképű, jó humorú férfiak keltették fel az érdeklődésemet. Pár évvel később sokkal fontosabbá vált, hogy valaki okos, megértő és felelősségteljes legyen. Ezeket a tulajdonságokat szem előtt tartva szerettem volna férfit választani az életembe, akire a születendő gyermekeink is felnézhetnek. Nem kétséges azonban, hogy vannak nők, akik elsősorban az anyagiakat veszik figyelembe párválasztáskor, ők olyan férfit keresnek, aki bármit meg tud adni nekik, amikor csak akarják. Ennek tudatában a legfontosabb, hogy a férfi bankszámláját próbálják megismerni, a személyiségük helyett. Ennek legjobb példája egy történet, ami arról szól, hogy egy szegény férfit visszautasított egy gazdag ember lánya, mert nem tudta biztosítani számára az életvitelt, amihez szokott. 10 évvel később teljesen véletlen egymásba botlottak. A történet vége teljesen váratlan fordulatot vesz, de mindenképpen tanulságos leckét ad az élethez.

1166

„ Egy szegény fiú beleszeretett egy gazdag családból származó lányba. Leküzdve komplexusait elhatározta, hogy feleségül kéri. A lány persze visszautasította, majd gúnyosan kijelentette, „Mégis hogy várod el, hogy feleségül menjek hozzád? Az egész havi kereseted sem fedezi egy napos kiadásaimat. Sohasem tudnálak tiszta szívemből szeretni, keress valakit, aki hozzád hasonló körülmények között él!”
A fiúnak nem is a visszautasítás volt a legfájdalmasabb, hanem annak valódi oka. Biztos volt benne, hogy sohasem tud megbocsájtani a lánynak.

2103

Nagyjából 10 évvel később váratlanul egymásba botlottak egy bevásárlóközpontban. A nő azonnal felismerte a férfit, majd szóba is elegyedett vele. „Szia! Hogy vagy? Én hozzámentem egy okos férfihez, aki 4.600.000 Ft-ot keres havonta. Te mire vitted az életben?”
A férfi hallgatva a nő szavait, akibe régen szerelmes volt nem is mondott semmit, csak csendben tovább sétált.
Pár pillanattal később a nő férje megérkezett, de mielőtt a nő akármit tudott volna mondani, a férj észrevette a férfit, akivel beszélgetett, majd ezt mondta neki: „Uram! Jó estét kívánok! Látom megismerkedett a feleségemmel!” Jó estét Önnek is, köszönt vissza a férfi, majd gondolkodóba esett ki is a férfi, aki ráköszönt. A férj szerette volna bemutatni feleségét, így szólt: „Drágám! Szeretném, ha megismerkednél az Úrral, akinek a 300 milliós projektjén dolgozom.” A nő elsápadt és nem is tudott megszólalni. A férfi elmosolyodott, majd udvariasan elköszönt és távozott. A pár másodpercekig csak állt és bámulta, ahogy távolodik. A nő, ahogy magához tért hitetlenül kérdezte a férjét: „Valóban Ő volt a főnököd?” Igen drágám, hangzott a válasz. „Ő egy nagyon alázatos és szerény férfi, meglehetősen szomorú élete volt régen. Megismerkedett egy nővel régen, aki azért nem volt hajlandó hozzámenni, mert szegény volt. Ez inspirálta, és keményen dolgozott, és mivel nagyon tehetséges és okos, hamar el is érte a céljait. Már multimilliomos, és el sem tudjuk képzelni, hogy mennyit kereshet havonta. Sajnos azonban a szívét annyira összetörték akkoriban, hogy azóta sem heverte ki és még mindig nőtlen.” A férj hozzátette: „Nagyon szerencsés lesz a nő, akivel végül egymásra találnak majd.”
A nő csak állt és meredten bámult maga elé, miközben meg sem tudott szólalni.

Forrás

loading...

Szólj hozzá Te is!

comments